Thursday, July 30, 2015

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} -Álmaink állásai ( The jobs of our dreams )


Tina:

(HU) Volt egy előző vkp-s poszt ahol sokan kérdeztétek, hogy mi az én álom munkám és ott nem adtam rá választ. Nos, ez mind azért volt mert tudtam, hogy egyszer majd lesz egy poszt amit külön ennek szentelek/szentelünk. Tehát, aki akkor válaszok nélkül maradt az most jól figyeljen. :)
Mindig is jónak tartottam magamban azt, hogy tudtam miben vagyok jó és mik az erősségeim, valamint a gyengeségeim. Természetesen nem azt mondom, hogy minden tulajdonságommal mindig tisztában voltam, de a nagy részével igen. Ezért már egész korán, körülbelül az általános iskola végénél már tudtam, hogy a jog az amivel nekem foglalkoznom kell. Ezt abból gondoltam, mert mindig is jó volt a beszédkészségem és az igazságérzetem nagyon erős. Mindig jól ,,rakom össze a kockákat" és ami érdekel azt ki is derítem. Eleinte itthon mindig meglepődtek, hogy én honnan tudok mindenről, aztán már viccelődve kaptam meg, hogy rosszabb vagyok mint az FBI, mert mindenre rájövök. :) Sikerült a jogi egyetemet beírnom
(ha minden jól megy, akkor idén diplomázok), igaz szerb nyelven tanulok, ami miatt sok plusz munkát és erőt kell belefektetnem, de ez idáig megérte és úgy érzem, hogy jó úton haladok. Természetesen az egyetem alatt új szakmákkal ismerkedtem meg és a tantárgyakon keresztül rájöttem, hogy mi az ami nekem fekszik és könnyedén, élvezettel tudom megtanulni. Ezek alapján az én álom munkám a helyszínelés lenne, ezen belül is az ujjlenyomat elemzés. Ezek mellett a profilozás is igen érdekel, de sajnos nálunk külön egyetem vagy ilyen szakma nincsen. Ha kicsit elhagyom a bűntényeket és egy vidámabb munkára gondolok, akkor elsőként a rendezvény szervezés jut eszembe. Szeretek szervezkedni, utasítgatni és jól bírom a stressz helyzeteket is. Ha megnézzük, mindegyik szakmához kb. ugyanazok a képességek, tulajdonságok kellenek.
Én mindig azt állítottam, hogy lényegtelen mennyi akadály hárul elénk a lényeg, hogy mi kitartsunk az álmaink mellett és ha valaki valamit szívvel-lélekkel csinál, akkor az nem maradhat észrevétlen. 


(ENG) There was a previous VKP post where many people have asked what my dream job is and I did not give them an answer. Well, that's because I knew that someday there will be a separate post that I/we devote to this. So who then left without answers now listen carefully. :)
The good thing about myself is that I knew how good I am and what my strengths and weaknesses are. Of course, I'm not saying that I was always aware of my qualities, but with the bigger part I was. Therefore, very early, around the end of primary school I already knew that law school is for me. I thought I always had a good voice and very strong sense of justice. Always good at "putting the pieces together" and what's interesting to me I figure it out. First, at home, everyone was always surprised that I know and have to know everything, then they were already joking that I'm worse than the FBI, because I realize everything. :) Thankfully I started lawschool (if all goes well, I graduate this year), I learn in Serbian language, which makes me put in a lot of extra work and strength, but so far was worth it and I feel it is the right way. During the university course I become acquainted with new proffesions and I found out through the various subjects what it is that suits me, and I can learn with ease and pleasure. Based on this, my dream job would be a crime scene investigator, and in this the fingerprint analysis. In addition, I'm very interested in the profiling, but unfortunately in our country there is no separate university or profession. If I leave the crimes and think of a more cheerful work, the first thing is event organization. I like to be organized, give instructions and I'm good in stress situations. If we look at each profession is about. the same skills, qualities.
I have always claimed to be unimportant how many obstacles come in the way, the point is that we persevere in addition to our dreams and if someone is doing something with heart and soul, it will not go unnoticed.
Melissa:

(HU) Kiskoromban nagyon szerettem tanítónéniset vagy iskolásat játszani. Mindig én voltam a Tanító néni. Ez mellett mindig nagyon szerettem a gyerekeket és értettem a ,,nyelvükön". Általános iskolában az volt az álmom, hogy egyszer ott taníthassak, ahol én is tanultam. Friss diplomásként nem számítottam rá, hogy ez az álmom ilyen gyorsan teljesül. Majd egy nap felkerestek a régi iskolámból, hogy lenne ott egy munka számomra. Képzelhetitek, hogy le-fel ugráltam a házban örömömben. A tanítás mellett azonban mindig is érdekeltek más dolgok is. Ezek még megvalósításra várnak. Ilyen például a magazinszerkesztő és a rendezvényszervező. Meglátjuk mi lesz ezekkel. Lehet, hogy egy jövőbeli VKP-ban majd arról olvashattok. :)

(ENG) When I was little I loved to play the teacher or school. I was always the teacher. In addition to this I always really liked kids and understand "their language". In primary school I had the dream that one day I come back teaching in where I have learned. As a recent graduates I do not expected to see this dream fulfilled so quickly. Then one day I got a call from my old school that they have a job for me. You can imagine that I was jumping up and down in the house with joy. However, in addition to teaching I always been interested in other things. They have to wait a little to be fulfilled for now. For example, magazine's editor and event organizer. We'll see what happens with these . Perhaps I will write a future VKP about this that you can read. :)
-KISSES,
Tina and Melissa

No comments:

Post a Comment