Friday, April 17, 2015

The story of my skin (La Roche-Posay Effaclar Duo+ Review)


Hello!

(ENG) I never had a problem with my skin. It was always clean. Very rarely appeared a couple of pimples or blemishes. Since I went on dance competitions, I often had to put more makeup on and initially I didn't even care too much about washing off in the evening. Generally, solved it with a makeup remover whipe. Later, in high school, when I used makeup everyday I also started to use cleansers to wash my face. Even then, I didn't need it, but it was a better feeling going to bed with a clean skin. Cleansing and moisturizing. I did not need more than that.

I followed his method for many years and me and my skin were completely satisfied with it. Until about a year ago, when my skin began to break out more and more. At first I thought that I now reached late adolescence. I tried to use different products, but they were effective only for a short
period of time. Then, after a few months there was more acne on my face than ever before in all my life. I was getting really worried, because before I never had this kind of problem. I tried to cover it with foundation and corrector with more and less success, because I was ashamed of the way it looked. (Especially on the pictures for the blog, because all the blemishes were visible. At the time, I always tried to hide it somehow or did not take pictures at all.) My skin, however, did not liked all that "mud" , because it got worse and itchi as well.

Early in January, I decided to go to a dermatologist and seek advice from her after many useless product use. According to the dermatologist my skin was in a bad condition. As it turned out this was because it showed that within my body something is not working as it should. When they discovered the main cause of acne, they started to treat it properly. No worries, I'm now healthy. :) Going back to my face, the doctor forbade the using of foundation and other makeup products, which does not allow my skin to breathe properly. So I had to ignore them for a while, which was a big challenge, because I did not want to show my face in public like that. I can only wash it with water. Cleansing of any kind was forbidden as well. Instead, she prescribed me a gel, which unfortunately you can only get it with a prescription, so I will not mention it. It's function was only toit slightly pealed my skin in the problem areas so the blemishes will surfaced sooner. Addition ti this she suggested that I buy the La Roche-Posay Effaclar Duo + cream and use it every morning. Thus, it has become a key player in my morning routines and what I want to tell you about a little more now.I use it since January and now I can say that is a great product. La Roche-Posay products are made in a laboratory by dermatologists and they offer solutions especially oily and sensitive, but other skin types as well. The Effaclar Duo + contains an active substance that inhibits the formation of new acne and the brown and/or red spots later. I have combination oily and sensitive skin.

The scent is very mild and pleasantly lemony. But who does not like this scent, does not need to worry, because a few minutes after application the scent will fade away. It has a lightweight creamy gel texture so it is easily absorbed into the skin. It's not sticky or greasy. Pleasantly refreshes my face in the morning and also moisturizes well. I've started using foundation towards the end of the second month, at this cream is a perfect primer for that.

Available in 40 ml packaging, which was enough for me for everyday use for three months. It comes in a tube, which I think is perfect. You will not have to reach into the bottle with your finger and not a drop of the product is wasted. First, I found it too expensive, but I thought my face deserve the best. Since then it cleared up my skin and makes it beautiful again it's worth every penny. And if you look at that it was enough  for 3 months, you can see the price does not seem so much after all. It's approx. 13-14 euros.

I do not have negative reviews on it, I can only recommend. If you have similar skin type like mine and you have problems with pimples, acne you can try out this cream.

Would I buy it again? Already did. :)

If you want even more information about the brand and their products, you can check out their site, you could find HERE. If you have more questions regarding my skin or cream, which I may have not mentioned, you can write to me. I look forward to your questions. :)

It was an instructive tale for me. I learned how important my health is, the proper treatment of the skin, but most of all the fact that makeup does not help anything. We are just as beautiful without makeup. People who love you will still love you without makeup, because you are beautiful just the way you are! :)

Do you like these type of posts? Should we write more product reviews where we try out and tell our opinions? Write to us and we will be happy to fulfill your requests. Offer products for us! :)
(HU) Soha nem volt gondom az arcommal. Mindig tiszta volt a bőröm. Nagyon ritkán jelent meg rajta egy-két pattanás. Mivel versenytánccal foglalkoztam, ezért sokszor kellet erősebben sminkelnem és eleinte nem is foglalkoztam túl sokat azzal, hogy esténként lemossam. Általában egy sminkleszedő kendővel meg is oldottam. Később a gimiben, amikor naponta sminkeltem elkezdtem arctisztítókat is használni és jobban foglalkozni a bőrömmel. Még ekkor sem volt rá szükségem, de jobb érzés volt tiszta arcbőrrel ágyba bújni. Tisztítás és hidratálás. Ennél többre nem volt szükségem.

E módszert követtem évekig és teljesen elégedett voltam én is és a bőröm is. Egészen körülbelül egy évvel ezelőttig, amikor is a bőröm elkezdett pattanásosodni. Először arra gondoltam, hogy engem most ért el a kései kamaszkor. Próbáltam kezelni és volt olyan termék, ami hatásos volt, de csak ideig óráig. Majd egy pár hónap után az arcomon több volt a pattanás, mint egész életemben összesen. Kezdtem nagyon aggódni, mivel előtte soha semmi gondom nem volt. Alapozóval és korrektorral próbáltam takarni több-kevesebb sikerrel, mert szégyelltem azt ahogyan kinéz. (Főleg a blogra készült képeken zavart, mert nagyon látszódtak a hibák. Abban az időben mindig takarni próbáltam valahogy vagy egyáltalán nem is fényképezkedtem.) A bőrömnek viszont nagyon nem tetszett a sok ,,vakolat", mert csak rosszabb lett és viszketett is.

Január elején úgy döntöttem elmegyek egy bőrgyógyászhoz és kikérem a tanácsát, megannyi hasztalan termékhasználat után. A bőrgyógyász szerint is igen csúnya volt az arcom. Mint kiderült az arcom azért volt ilyen, mert azt mutatta, hogy belül a szervezetemben valami nem úgy működik, ahogy kellene. Amikor kiderült a pattanások fő oka, onnan már lehetett kezelni. Jelentem, egészséges vagyok, mint a makk. :) Visszatérve az arcomhoz, a doktornő megtiltotta, hogy alapozót és más olyan sminkterméket használjak, ami nem engedi levegőhöz jutni az arcomat. Így ezeket egy darabig mellőznöm kellett, ami nagy kihívás volt, hiszen nem szerettem volna megmutatni a nyilvánosságnak az arcom. Csak vízzel moshattam. Arclemosó bármilyen fajtája szóba sem jöhetett. Helyette felírt nekem egy zselét, amit sajnos csak receptre lehet kapni, így azt nem említem. Annak csak annyi funkciója volt, hogy a problémás helyeken enyhén hámlasztotta bőrt így a pattanás előbb felszínre kerülhetett. Ez mellett pedig azt javasolta, hogy vegyem meg a La Roche-Posay Effaclar Duo+ krémét és minden reggel azzal kenjem be az arcom. Így ez lett a reggeli elkészülési rutinom kulcsszereplője és amiről szeretnék most kicsit mesélni.Január óta használom és most már bátran mondhatom, hogy egy nagyszerű termék. A La Roche-Posay termékek laboratóriumban bőrgyógyászok által kialakított termékek, melyek mind megoldásokat kínálnak főleg zsíros és érzékeny, de más arcbőrtípusokra is. Az Effaclar Duo+ olyan hatóanyagot tartalmaz, ami meggátolja az újabb aknék és azok utáni barna és/vagy piros foltok kialakulását. Nekem, mint kiderült kombinált arcbőröm van.

Illata nagyon enyhe, citromos és kellemes. Akit azonban zavar az illat, annak nem kell izgulnia, mert pár perccel a felvitel után az illat el is múlik. Könnyű krémes, zselés az állaga és nagyon könnyen felszívódik a bőrbe. Egyáltalán nem ragadós vagy zsíros. Kellemesen felfrissíti az arcomat reggelente és jól hidratálja is. Én a második hónap vége felé már elkezdtem használni az alapozómat, amelyhez ez a krém nagyon jó alapot adott.

40 ml kiszerelésben kapható, ami nekem minden napos használattal három hónapig elegendő volt. Egy a fogkrémhez hasonló kinyomhatós tubusban kapható, ami szerintem tökéletes. Így nem kell belenyúlni az üvegbe az ujjunkkal és a termék egy cseppje sem veszik kárba. Először drágának találtam, de úgy gondoltam az arcom megérdemli a legjobbat. Azóta, hogy az arcomat megtisztította és napról-napra újra szebbé teszi minden pénzt megér nekem. És ha megnézzük, hogy 3 hónapra elegendő, akkor már az ára sem tűnik olyan soknak. Szerbiában 1638 dinárba kerül (Magyarországon 4190 Ft).

Egyetlen negatív véleményem sincs róla és csak ajánlani tudom. Ha hasonló az arcbőrötök, mint az enyém és gondotok akad a pattanásokkal, aknéval, akkor próbáljátok ki ezt a krémet.

Megvenném-e újra? Már meg is tettem. :)

Ha szeretnétek még bővebb információt erről a márkáról és termékeikről, akkor látogassatok el az oldalukra, amit ITT megtalálhattok. Ha pedig van még kérdésetek az én bőrömmel vagy a krémmel kapcsolatban, amit esetleg nem említettem, akkor írjatok nekem. Szívesen várom a kérdéseiteket. :)

Tanulságos mese volt ez a számomra. Így megtanultam mennyire fontos az egészségem, az bőröm helyes kezelése, de legfőképpen azt, hogy a smink egyáltalán nem segít semmit. Smink nélkül is ugyan olyan szépek vagyunk. Azok az emberek, akik szeretnek, azoknak smink nélkül is szép vagy! :)

Nektek hogy tetszik az ilyen típusú poszt? Írjunk több ilyent, ahol termékeket próbálunk ki és elmondjuk a véleményünket? Írjátok meg nekünk és mi szívesen teljesítsük a kéréseket. Ajánljatok nekünk termékeket! :)
(SRB) Nikada nisam imala većih problema sa licem. Uvek sam imala čistu kožu. Samo retko se poljavila neka bubuljica ili fleka. Bavila sam se plesom i često sam morala da se sminkam ali nisam vodila računa da je uveče otklonim. Generalno, šminku sam skidala samo sa vlažnom maramom i to je bilo to. Kasnije u srednjoj školi, kada sam se svaki dan šminkala, počela sam da koristim i sredstva za čišćenje lica i više sam vodila računa o mojoj koži na licu. Nisam ni tad imala potrebu za to, ali mi je bilo bolji osećaj ići u krevet sa očišćenim licem. Čišćenje i hidratiziranje. Nije mi trebalo više od toga. 

Ovaj metod sam koristila niz godina i bila sam zadovoljna kao i moja koža. Sve do pre oko godinu dana, kada su se na mom licu počeli konstatno da se pojavljuju bubuljice . Prvo sam pomislila da je to zbog toga što me je sad dostigla kasna adolescencija. Pokušala sam sama da sredim lice i našla sam nekoliko preparata koji su mi pomogli ali konačno rešenje nisam našla. Nakon nekoliko meseci na licu sam  imala više bubuljica nego koliko sam imala u mom životu ukupno. Jako sam se zabrinula jer pre stvarno nisam imala nikakvih problema. Pokušavala sam da pokrijem tečnim puderom i korektorom sa  manje ili više uspeha, bilo me je stid kako moje lice izgleda. ( Pogotovo me je smetalo lice kada sam se slikala za blog, pokušavala sam nekako da sakrijem nepravilnosti na licu, ali bilo je i faza kada uopšte se nisam slikala.) Mojoj koži se uopšte nije svidelo što stavljam previše ,,maltera". 

Početkom januara, posle bezbroj beskorisnih proizvoda, odlučila sam da odem kod dermatologa. I dermatalog je rekao da mi je lice jako ružno. Kako se na kraju ispostavilo, moje lice je bilo takvo jer je pokazao da nešto u mom organizmu ne funkcioniše kako treba. Kada sam otrila glavni uzrok akni, mogla sam na pravi način da se bavim ovim problemom. Sa zadovoljstvom vam javljam da sam skroz zdrava.:) Vraćajući se na moje lice, doktorica je zabranila da koristim puder i sve ostalo što ne dozvoljava da moje lice dođe do vazduha. Tako da sam šminku morala da ignorišem na neko vreme, što je za mene bilo pravi izazov, jer nisam želela da bilo ko vidi moje lice tako. Ni sredstvo za čišćenje lica nisam smela da koristim. Samo vodu. Dermatolog je preporučio da kupim La Roche-Posay Effaclar Duo+ kremu i da je svako jutro stavljam na lice. Ova krema je postala glavni aktor moje rutine.Kosristim La Roche-Posay Effaclar Duo+ kremu od januara, i sada vam mogu reći da je reč o izuzetno dobroj kremi. La Roche-Posay proizvodi razvijeni su od strane dermatologa, nude rešenja posebno masnoj i osetljivoj koži, ali i ostalim tipovima kože. Effaclar Duo+ krema smanjuje jače izražene nepravilnosti, otčepljuje pore i  sprečava nastanak crvenih i braon mrlja na koži. 

Ima blag i prijatan miris. Ali ako nekome smeta miris, ne mora da se brine, jer posle nekoliko minuta ne oseća se ni taj blagi miris. Ima laganu kremastu, gelastu teksturu koja se brzo apsorbuje u koži. Uopšte nije lepljiva ili masna. Prijatno osvežava moje lice i dobro hidrira. Pred kraj drugog meseca, počela sam da koristim i tečni puder a ova krema je savršena podloga. 

Krema ja dostupna u pakovanju od 40ml. Ja sam svaki dan koristila i trajala je 3 meseca. Pakovanje podseća na pakovanje paste za zube. Meni je to savršeno. Prvo sam mislila da je krema preskupa, ali moje lice zaslužuje najbolje. Posle toga što mi je spasilo lice, meni vredi svake pare. Ako pogledamo da jedna krema traje 3 meseca onda nije ni toliko skupa. Košta 1638 din. (U mađarskoj 4190Ft). 

Nemam nijedan negativan komentar, mogu samo da je preporučim. Ako imate sličan tip kože kao moje, i ako imate probleme sa bubuljicama probajte ovu kremu. 

Da li bi je ponovo kupila? Već sam je kupila. :)

Ako želite saznati više o ovom brendu i proizvodima posetite njihov sajt (OVDE). Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom kremom ili mojom kožom  slobodno mi postavite. 

Bilo je ovo poučna priča za mene. Naučila sam da je moje zdravlje i pravilan tretman kože jako važno. Ali pre svega naučila sam da šminka ne pomaže. Lepe smo i bez šminke. Ljudi koji te vole, vole te  i bez šminke i njima si lepa bez šminke. :)

Kako vam se sviđa ovakav post? Da pišemo više recenzija? Nudite nam proizvode a mi ćemo ih isprobati i napisati naše mišljenje. 


BEFORE (with makeup on)


AFTER (with NO makeup)
Kisses,
Melissa

10 comments: