Tuesday, August 26, 2014

How to…#1 Sprite and gummy bear

Hello!


(ENG) We are launching a new series on the blog. The title is “How to”, which I think you can already guess that we will give you tips and ideas on how to make things. The first project is: sprite + gummy bears. First, I'll explain and show you how I did it in pictures, then you can read my thoughts, and then at the end you can watch a video about it, because I filmed a video for you.


(HU) Egy új sorozatot indítunk el a blogon. A címe ,,How to" , ebből már gondolom sejtitek, hogy, tippeket és ötleteket fogunk nektek adni, hogy hogyan készítsetek el dolgokat. Az első projekt a Sprite+gumimaci fagyi. Először leírom és megmutatom nektek képekben én hogyan csináltam, utána a véleményemet olvashatjátok, majd a legvégén meg is nézhetitek, hiszen videót is csináltam róla.

What you will need / Amire szükséged lesz:

1. ice cream form / fagyi forma
2. Sprite ( 7up also good, it is important only because of the taste and clarity) / Sprite ( 7up is is megfelel, ez csak az íz és az átlátszóság miatt fontos)
3. gummy bears (one package was enough for me, but if you love gummybears or just want to make more you can buy two) / gumimacik ( nekem egy csomag elég volt, viszont ha ,,macisabb’’ fagyit akarsz elkészíteni,vagy a formád nagyobb, akkor vegyél két csomaggal)
4. ice cream sticks / fagyi pálcikák
Step 1 / 1.Lépés:

If you are using a form as I do, then your first step will be to put the sticks in the form.
Ha ilyen formát használsz mint én, akkor az első lépésed az lesz, hogy belerakod a pálcikákat a formába.
Step 2 / 2. Lépés:

Place the gummy bears in the form.  / Tedd bele a formákba a gumimacikat.
Step 3 / 3. Lépés:

Pour Sprite in the form. / Öntsd bele a Sprite-ot.After that, you should put in the freezer of course. It takes approx. 2 hours to freeze.
Ezek után természetesen be kell tenni a hűtőbe. Kb. 2 óra kell ahhoz, hogy megfagyjon.
Suggestions / Javaslatok:

My ice cream form is made of silicone and you freeze the ice cream horizontally, and because of that it is not very good for liquid, so I had trouble with it. I suggest the form in which the ice cream is vertical. If you only have a form such as me or you can only buy this kind, be careful with the little wooden chopsticks gap and do not widen it, because then there the liquid will come out. Mine was already widen so I had to solve it with toothpicks. If the form is from silicon, it is necessary to be careful when you lift it and bring it to the freezer, because if it bends easily the Sprite will spill everywhere.
Az én fagyi formám szilikonos volt és vízszintesen helyezkedtek el a fagyik benne, ez folyékony dolgoknál nem nagyon jó, nekem is meggyűlt vele a bajom, ezért javaslom a formát amiben a fagyi függőlegesen áll. Ha neked is csak ilyen formád van, amilyen nekem vagy csak ilyet tudsz beszerezni, akkor figyelj arra, hogy a fapálcikák kis rését ne tágítsd ki, mert akkor ott a folyadék ki fog folyni. Nálam már ki volt tágulva, ezért fogpiszkálókkal oldottam meg. Ha a formád szilikonos, akkor nagyon óvatosan kell felemelni és a hűtőig vinni, mert mindenfelé elhajlik, és ki fog folyni a Sprite belőle.

Review / Vélemény:

Very easy to make and you don’t need a lot of things. It’s quickly done. The interesting and fun, because you can see the bears in it. The taste is of course as the Sprite and the gummy bears harden a bit, because they suck the carbon dioxide from the Sprite and because of that they might be a little strong. It’s very cold, so I recommend just on hot days, it will really refresh you. Not going to be one of my favorites, but when there will be no ice cream at home, good to know that there is a backup plan.
Nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell hozzá sok dolog. Gyorsan kész van. Külalakra érdekes, mert látod benne a macikat. Az íze természetesen mint a Sprite-é, a gumimacik megkeményednek és egy kicsit beszívják a szénsavat és ettől kicsit erősek lesznek. Nagyon hideg, mivel fagyott ezért én csak meleg napokra ajánlom, akkor igazán fel lehet tőle frissülni. Nem lett a kedvencem, de amikor nem lesz itthon semmilyen fagyi, jó tudni hogy van B tervem.-TINA

21 comments:

 1. wow! Looks delicious :)
  http://hiddenndreamms.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Kako je ovo slatko i originalno! Savršena ideja :)

  ReplyDelete
 3. So lovely, this blog:)
  I was wondering, would you like to follow each other on GFC / Google+ or Bloglovin, or all of that?
  If yes, follow me and let me know! I'll follow back instantly:)
  xx rabea
  http://rabeasbeautytipps.blogspot.de/

  ReplyDelete
 4. Wow looks interesting. Definitely worth a try!

  Made in Mauve

  ReplyDelete
 5. I'll def trying this out! thanks for the follow darling, followed u back already! <3 keep in touch!

  Kisses!
  Cassie Thriftier

  ReplyDelete
 6. nice post
  would you like follow each other?
  i'll follow back after that
  www.miharujulie.com

  ReplyDelete
 7. How funny is this please? Love the idea so much, that now I must buy gummy bears and sprite :)

  xx from Germany/Bavaria, Rena

  www.dressedwithsoul.com

  ReplyDelete
 8. Wow, great idea!! That looks so yummy and refreshing!

  www.flashforwards.blogspot.com

  ReplyDelete