Wednesday, June 4, 2014

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Előítéletek (Don't judge a book by it's cover!)


Hello!


(HU) Mindenkinek van véleménye a másikról. Van aki ezt el is mondja, van aki megtartja inkább magának. És vannak akik ítélkeznek és ezt főleg a külső alapján teszik. A mai posztban arról fogok írni és mesélni, hogy az öltözködés alapján mennyire ítélkeznek az emberek.


Amikor az utcán találkozunk valakivel, akarva akaratlanul azt látjuk, ahogy fel van öltözve. Ez alapján már kialakul róla egy képünk.
Vegyünk egy példát: Egy öltönyös férfi. Nekem személy szerint az jut róla eszembe, hogy komoly,elegáns. Lehet viszont, hogy ilyen a munkája és kötelező ezt hordania, pedig utálja az öltönyt. Lehet, hogy valamilyen jeles alkalomból öltözött így ki és szeretne lenyűgözni valakit. De ez inkább csak egyszerű példa. Vegyünk mást.
Egy lány tiszta feketében. Első gondolatok: Miért ilyen sötét? Nem áll jól neki a fekete? Öregíti? Általában ilyen kérdések merülnek fel az emberekben és nem azok, hogy: Mi lehet a baj? Mi lehet a háttérben? Lehet, hogy valamiért szomorú és így mutatja ki. Lázad. Vagy egyszerűen szereti a feketét és ő így fejezi ki önmagát. Mind keressük önmagunkat, amikor fiatalok vagyunk.
De térjünk is rá a személyes példákra. Sokszor szembesültem már én is előítéletekkel a külsőm alapján. A legtöbb esetben az volt, hogy csinos vagyok és szép, ezért biztos beképzelt is. Pedig ez mennyire nem igaz. Mindenkivel kedves vagyok, néha túlságosan is. Amikor beszélgetünk a barátnőkkel, barátokkal és megkérdezem a véleményüket, hogy mit gondoltak rólam még nem ismertek, általában azt mondják, hogy egyáltalán nem erre számítottak. Azt hitték, hogy kényes vagyok, beképzelt és talán buta is. Cáfolhatom mindet. Ismerj meg élőben, beszélgess velem és utána ítélkezz felettem!
Hányan találkoztatok már ezzel? Hogyan kezeltétek? Hozzám már a szőke nős viccek el sem érnek. Meg sem hallom őket. 
Ha szeretnétek többet hallani erről vagy más hasonló témáról írjátok meg és írunk róla bővebben is! :)


(ENG) Everyone has an opinion on others. There are some who say that out loud and some who keep it to themselves. And there are those who judge and they do it mainly by the outside. In today's post I will write and tell you about how people are judged by how there dress up.

When you meet someone on the street, we see how they are dressed. We all form a picture of them just by this.
Here's an example: A man in a suit. For me personally, it means that he is serious, elegant. However, maybe his job requires to wear it, and maybe he hates the suit. There may be some occasion, tha he dressed up for or he wants to impress someone. But it is rather simple example. Take something else.
A girl in all black. First thoughts: Why is it so dark? It does not look good on her! She lookes older! In general, these are the first thoughts in people and not these: What's wrong? What could be in the background? Maybe somethings wrong and she's sad and this is how it's showing off. Rebellious. Or simply she loves black and this is how she expresses herself. We all look for ourselves when we are young!
But let's talk about personal examples. Many times I have been faced with judge just how I look on the outside. In most cases, they see that I was pretty, so they were sure that I'm uppish and selfish. But this is not true at all. I'm nice to everyone, sometimes even too much. When I talk with my friends and ask their opinion on what they thought about me before they met me, in general they said that I'm not at all what they expected. They thought I was sensitive, selfish, uppish and maybe even stupid. I can confute them all. Meet me in person, talk with me and then judge me!
How many of you faced with judgment before? What did you do? The blonde jokes are don't get me anymore. I don't hear them. 
If you want to hear more about this topic or something else, just tell us in the comments! :)


-Melissa


No comments:

Post a Comment