Thursday, December 19, 2013

Christmas make-up (4 make-up look)

Sziasztok!

A Karácsony nagyon gyorsan közeledik és én is azok a nők közé tartozom, akik nem tudják eldönteni, hogy mit húzzanak fel. Ha nem tudom a ruhámat, akkor a sminkemet sem igazán tudom eltervezni. Így mindig van egy biztos make-up look-om minden esetleges karácsonyi bulira. Négy sminket készítettem el, amelyek közül biztos az egyiket fogom karácsonyra megcsinálni (vagy többet is, attól függ hova megyek).There’s no place like home

Karácsony reggel van. Ajándék bontás fog következni és naná, hogy a kamera is előkerül. Otthon vagy, de mégis szeretnél jól kinézni a képeken. Ez a smink 3 perc alatt elkészíthető. Nem kell hozzá más, csak egy kis folyékony korrektor a problémásabb helyekre, szempillaspirál a szemre és halvány rózsaszín ajakbalzsam. Ennyi az egész. Én nagyon szeretem így sminkelni magam hétköznapokban is, amikor nincs kedvem végigcsinálni az egész rutint.


That little sparkle in your eyes

Egyszerű és mégis szép. Amikor a nagymamához megyünk karácsonyi vacsorára és ott lesz az egész család biztos sok kép készül majd. Családi körben nem szeretek sok sminket hordani, de mégis szeretek szép lenni. Ilyenkor így sminkelem ki magam. Alapozóval bekenem az arcom és korrektorral javítok a problémás helyeken is. A szememre egy enyhén csillogós, pezsgő színű szemhéjpúdert teszek (az egész szemhéjra), majd szintén egy csillogós csokoládé barnát a szemem külső felére. Ebből tehetsz többet vagy kevesebbet, attól függ milyen sötétre szeretnéd a sminkedet. Én maradtam körülbelül az középkategóriában. Szemtussal kihúztam a szemem és szempillaspirállal fejeztem. A számra rózsaszín, csillogós rúzst tettem.Bold lips on a cold day


Ha bevállalósabb vagy és egy bulira is mész karácsonykor, akkor ugyanezt a sminket hordhatod, egy picit több barnával a szemhéjon és egy sötétebb színű rúzzsal. A képen én csak a rúzsomat cseréltem sötétebbre. Mostanában előszeretettel használok sötétebb rúzsokat, amikor megyek valahova. Úgy érzem illik az időhöz. Nyáron tuti nem hordanám.


Glamorous Christmas night

Egy elegánsabb karácsonyi bulira vagy vacsorára vagy hivatalos, akkor a piros rúzs is előkerülhet. Ehhez a sminkhez sem sok dolgot használtam. Alapozó és korrektort az arcomra. (Én púdert nem tettem, mert az alapozóm mattos és nem volt rá szükség, de ha neked kicsit zsírosabb a bőröd akkor ajánlom a púdert.) A szemhéjamra arany színű krémes állagú szemhéjpúdert használtam és csak a szemhéjam közepére tettem egy kis csillogós pezsgő színű port. Tussal húztam ki a szemem kicsit erősebben, majd szempillaspirál. Az arcomra babarózsaszín pirosító került és a számra piros rúzs.


Remélem tudtam néhány ötletet adni a sminkeléshez így az ünnepek közeledtével. Ha tetszik az ilyen poszt, kérlek jelezzétek! Esetleg, ha szeretnétek, hogy máskor lépésről-lépésre is bemutassam a sminket fotókban vagy esetleg videóban, akkor szívesen megcsinálom. :)
Ha van bármilyen karácsonyi kívánságotok, amiről szeretnétek, hogy beszéljünk egy posztban, akkor csak írjatok nekünk és mi megcsináljuk. :)
-Melissza

2 comments: